Carnitas (pulled pork)

DeelTweetPinDeel
AuteurMitchellCategorieBereidingswijzeOpbrengsten4 porties
MoeilijkheidsgraadBeginnerVoorbereidingstijd30 minutenKooktijd5 uurTotale tijd5 uur 30 minuten
10

Wat is lekkerder dan verrukkelijke low en slow pulled pork? Mexicaanse pulled pork uit de Dutch oven met een heerlijke rijke Pico de gallo! Buen apetito!

Carnitas
 Dutch oven
 1 procureur (varkensnek zonder been)
 gordita's
 1 ui
 1 jalapeño
 4 stokjes knoflook
 200 ml sinaasappelsap
Mexican rub
 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
 1 eetlepel gedroogde oregano
 2 theelepel zeezout
 2 theelepel gemalen zwarte peper
 2 theelepel gemalen komijnzaad
 1 theelepel cayennepeper
 1 theelepel bruine basterdsuiker
Pico de gallo
 4 tomaten
 ½ rode ui
 1 stokje knoflook
 1 groene peper
 1 rode peper
 ¼ komkommer
 2 eetlepel limoensap
 1 theelepel zout
1

Haal de procureur 24 uur van te voren uit de vriezer (indien ingevroren).

2

Voeg alle ingrediënten van de rub toe, meng door elkaar en rub de procureur volledig in en laat zo lang als je wil de rub intrekken.

3

Steek de bbq aan en zorg ervoor dat deze op ongeveer 100 graden komt. Laat van te voren alvast wat Cherry woodchips weken in water.

4

Als de bbq warm is, gooi je de chips op de kolen en leg het vlees op het rooster. Laat het de komende 2 uur roken. De temperatuur van de procureur maakt nu niet uit dus dit hoef je niet te meten.

5

Als de 2 uur bijna zijn verstreken is het tijd om de Dutch Oven voor te gaan bereiden. Snij de ui, de jalepeño en de teentjes knoflook grof en voeg toe aan de dutch oven. Schenk hierbij de 200ml sinaasappelsap.

6

Na het roken gaan we de bbq verhitten naar ongeveer 170 graden. Het vlees heeft nu lekker gerookt en kan je nu in de Dutch Oven stoppen. Draai het een beetje rond en om zodat het vochtig wordt door het sinaasappelsap en gooi wat ui en peper op het vlees zodat het lekker kan intrekken. Laat de Dutch Oven nu 3 uur lang zijn werk doen. (indirect)

7

In de 3 uur dat het vlees heerlijk aan het garen is gaan we de Pico de Gallo maken.

8

Na 3 uur kan je kijken of het vlees goed is. Ik heb een Dutch Oven met een kleine opening voor een thermometer dus ik heb het goed kunnen bijhouden. Bij ongeveer 90 graden moet het goed zijn. Je kan dit testen door in het vlees te prikken, heb je een klein beetje weerstand? Dan is het goed. Trek nu met 2 vorken uit elkaar.

9

Warm de gordita's een beetje op en vul deze met de carnitas en de pico de gallo. Genieten!

DeelTweetPinDeel

Ingrediënten

Carnitas
 Dutch oven
 1 procureur (varkensnek zonder been)
 gordita's
 1 ui
 1 jalapeño
 4 stokjes knoflook
 200 ml sinaasappelsap
Mexican rub
 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
 1 eetlepel gedroogde oregano
 2 theelepel zeezout
 2 theelepel gemalen zwarte peper
 2 theelepel gemalen komijnzaad
 1 theelepel cayennepeper
 1 theelepel bruine basterdsuiker
Pico de gallo
 4 tomaten
 ½ rode ui
 1 stokje knoflook
 1 groene peper
 1 rode peper
 ¼ komkommer
 2 eetlepel limoensap
 1 theelepel zout

Aanwijzingen

1

Haal de procureur 24 uur van te voren uit de vriezer (indien ingevroren).

2

Voeg alle ingrediënten van de rub toe, meng door elkaar en rub de procureur volledig in en laat zo lang als je wil de rub intrekken.

3

Steek de bbq aan en zorg ervoor dat deze op ongeveer 100 graden komt. Laat van te voren alvast wat Cherry woodchips weken in water.

4

Als de bbq warm is, gooi je de chips op de kolen en leg het vlees op het rooster. Laat het de komende 2 uur roken. De temperatuur van de procureur maakt nu niet uit dus dit hoef je niet te meten.

5

Als de 2 uur bijna zijn verstreken is het tijd om de Dutch Oven voor te gaan bereiden. Snij de ui, de jalepeño en de teentjes knoflook grof en voeg toe aan de dutch oven. Schenk hierbij de 200ml sinaasappelsap.

6

Na het roken gaan we de bbq verhitten naar ongeveer 170 graden. Het vlees heeft nu lekker gerookt en kan je nu in de Dutch Oven stoppen. Draai het een beetje rond en om zodat het vochtig wordt door het sinaasappelsap en gooi wat ui en peper op het vlees zodat het lekker kan intrekken. Laat de Dutch Oven nu 3 uur lang zijn werk doen. (indirect)

7

In de 3 uur dat het vlees heerlijk aan het garen is gaan we de Pico de Gallo maken.

8

Na 3 uur kan je kijken of het vlees goed is. Ik heb een Dutch Oven met een kleine opening voor een thermometer dus ik heb het goed kunnen bijhouden. Bij ongeveer 90 graden moet het goed zijn. Je kan dit testen door in het vlees te prikken, heb je een klein beetje weerstand? Dan is het goed. Trek nu met 2 vorken uit elkaar.

9

Warm de gordita's een beetje op en vul deze met de carnitas en de pico de gallo. Genieten!

Carnitas (pulled pork)