Pulled beef gemaakt in de Egg

DeelTweetPinDeel
AuteurMichelCategorieBereidingswijzeOpbrengsten1 portie
MoeilijkheidsgraadGemiddeldVoorbereidingstijd30 minutenKooktijd8 uurTotale tijd8 uur 30 minuten
00

Slow coaching Pulles Beef van rundernek

 5 kg Rundernek (Chuck roll)Van een vet runderras
 80 g Beef RubZie rub ingredienten
 100 ml Ruderfont
 2 eetlepel Vloeibare margarine
 46 eetlepel Gestampte zwarte peper
 Zeezout
Beef Rub
 30 g Paprikapoeder
 30 g Gerookte paprikapoeder
 70 g Grof zeezout
 10 g Gemalen gerookt zout
 30 g Kristal suiker
 20 g Bruine basterdsuiker
 20 g Knoflookpoeder
 20 g Uiengranulaat
 3 eetlepel Zwarte peper (liefst gestampt)
 1 eetlepel Chilipoeder
 1 eetlepel Gemalen koffie
 1 eetlepel Cacao
 1 eetlepel Gedroogde oregano
 1 theelepel Gemalen komijn
1

Big Green Egg op 160 C graden. Week een flinke hand houtsnippers in water. Verwijder de liezen van het rundvlees. Kruid het rundvlees rondom en gelijkmatig met de rub.

Strooi de houtsnippers in de gloeiende houtskool. Leg het rundvlees in de egg op de convector rooster. Sluit de Egg en breng de temperatuur naar 120 C. Rook het rundvlees 3 uur lang

Leg na 3 uur het rundvlees in een langwerpige pan. Overgiet het rundvlees met de runderfond. En vloeibare margarine. Dek de pan luchtdicht af met aluminiumfolie. Laat ongeveer 5 uur verder garen tot een kerntemperatuur van 80 graden.

Haal het rundvlees met schaal uit de Egg zodra die een kerntemperatuur van 80 graden heeft bereikt en trek de folie een beetje open zodat de stoom kan ontsnappen. Laat 15 minuten rusten en trek vervolgens het rundvlees in dunne draadjes uit elkaar. Leg het rundvlees in een schaal of kom. Voeg als laatste zeezout en peper toe.

Serveer de Pulles beef op een lekker groot broodje met koolsalade en augurken. Eventueel sausen erop, Mayo en ketchup of andere.
Heerlijk.....

DeelTweetPinDeel

Ingrediƫnten

 5 kg Rundernek (Chuck roll)Van een vet runderras
 80 g Beef RubZie rub ingredienten
 100 ml Ruderfont
 2 eetlepel Vloeibare margarine
 46 eetlepel Gestampte zwarte peper
 Zeezout
Beef Rub
 30 g Paprikapoeder
 30 g Gerookte paprikapoeder
 70 g Grof zeezout
 10 g Gemalen gerookt zout
 30 g Kristal suiker
 20 g Bruine basterdsuiker
 20 g Knoflookpoeder
 20 g Uiengranulaat
 3 eetlepel Zwarte peper (liefst gestampt)
 1 eetlepel Chilipoeder
 1 eetlepel Gemalen koffie
 1 eetlepel Cacao
 1 eetlepel Gedroogde oregano
 1 theelepel Gemalen komijn

Aanwijzingen

1

Big Green Egg op 160 C graden. Week een flinke hand houtsnippers in water. Verwijder de liezen van het rundvlees. Kruid het rundvlees rondom en gelijkmatig met de rub.

Strooi de houtsnippers in de gloeiende houtskool. Leg het rundvlees in de egg op de convector rooster. Sluit de Egg en breng de temperatuur naar 120 C. Rook het rundvlees 3 uur lang

Leg na 3 uur het rundvlees in een langwerpige pan. Overgiet het rundvlees met de runderfond. En vloeibare margarine. Dek de pan luchtdicht af met aluminiumfolie. Laat ongeveer 5 uur verder garen tot een kerntemperatuur van 80 graden.

Haal het rundvlees met schaal uit de Egg zodra die een kerntemperatuur van 80 graden heeft bereikt en trek de folie een beetje open zodat de stoom kan ontsnappen. Laat 15 minuten rusten en trek vervolgens het rundvlees in dunne draadjes uit elkaar. Leg het rundvlees in een schaal of kom. Voeg als laatste zeezout en peper toe.

Serveer de Pulles beef op een lekker groot broodje met koolsalade en augurken. Eventueel sausen erop, Mayo en ketchup of andere.
Heerlijk.....

Pulled beef gemaakt in de Egg