Pulled “can” chicken

DeelTweetPinDeel
AuteurMitchellCategorieBereidingswijzeTags, Opbrengsten4 porties
MoeilijkheidsgraadBeginnerVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd1 uur 15 minutenTotale tijd1 uur 30 minuten
10

Pulled chicken is een heerlijk gerecht wat ook snel klaar is, maar wist je dat je door de "can" het vlees nog sappiger maakt?

Benodigdheden
 Plate setter
 1 hele kip
 1 Leeg blikje (33cl)
1

Wrijf de kip in met olie en smeer vervolgens in met de "Chick mix" rub en laat even intrekken. Vul een blikje (33cl) voor de helft met water. Daar gaan we de kip straks opzetten zodat deze gelijkmatig wordt verwarmd

2

Steek nu de BBQ aan en laat voor de smaak wat Apple rookhout weken in een bakje met water.

3

Als de BBQ 170 graden is voeg het rookhout toe en zet de kip op het blikje en laat de borst tot 70 graden en de dijen tot 75 graden garen.

4

Als de kip klaar is, haal deze van de BBQ af, doe het in een ovenschaal en trek het uit elkaar. Haal zoveel mogelijk van het bot af en smullen maar!

DeelTweetPinDeel

Ingrediƫnten

Benodigdheden
 Plate setter
 1 hele kip
 1 Leeg blikje (33cl)

Aanwijzingen

1

Wrijf de kip in met olie en smeer vervolgens in met de "Chick mix" rub en laat even intrekken. Vul een blikje (33cl) voor de helft met water. Daar gaan we de kip straks opzetten zodat deze gelijkmatig wordt verwarmd

2

Steek nu de BBQ aan en laat voor de smaak wat Apple rookhout weken in een bakje met water.

3

Als de BBQ 170 graden is voeg het rookhout toe en zet de kip op het blikje en laat de borst tot 70 graden en de dijen tot 75 graden garen.

4

Als de kip klaar is, haal deze van de BBQ af, doe het in een ovenschaal en trek het uit elkaar. Haal zoveel mogelijk van het bot af en smullen maar!

Pulled “can” chicken