De perfecte combinatie van mals gehakt, knapperige bacon en rijke vulling. Met dit gehaktbrood zit jij goed!
Snij het teentje knoflook fijn en doe dit door het gegakt. Voeg vervolgens de smoked paprikapoeder toe, het snufje zout, wat paneermeel en 5 druppels worcestershire saus. Meng dit goed en doe dit vervolgens in een grote diepvrieszak.
Druk het gehakt gelijkmatig plat en zorg dat er een plak ontstaat. Leg deze weer even in de koelkast.
Snij de ui, paprika en het teentje knoflook en fruit dit even met de pan. Laat het vervolgens afkoelen.
Pak het gehakt uit de koelkast en snij aan de zijkanten de diepvrieszak open. Door middel van de zak kunnen we straks beter rollen en het gehakt samenvoegen. Vul het gehakt met de ui, paprika, knoflook en de kaas. Doe er vervolgens een beetje BBQ saus bij en "rol" het gehakt dicht. Zorg ervoor dat de zijkanten goed dicht zijn zodat de vulling er straks niet uit lekt. Leg het even terug in de koelkast.
Steek de BBQ aan en zorg dat deze uitkomt op ongeveer 120 graden.
Pak nu de plakken spek en maakt hier een soort mat van. Je kan het vergelijken met vlechten. Leg de plakken om en om en zorg ervoor dat het een stuk groter (en breder) is dan je stuk vlees. Pak het vlees uit de koelkast en rol deze in de spek mat.
Inmiddels is de bbq warm en kunnen we het gerecht indirect opwarmen. Laat het voor ongeveer 1,5 tot 2 uur liggen totdat het gehakt 73 graden is. Doordat het vlees langzaam wordt gegaard zal het gehakt heel erg zacht zijn en het spek lekker krokant.
Laat het vlees nog even een paar minuten rusten, snij het aan en geniet!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snij het teentje knoflook fijn en doe dit door het gegakt. Voeg vervolgens de smoked paprikapoeder toe, het snufje zout, wat paneermeel en 5 druppels worcestershire saus. Meng dit goed en doe dit vervolgens in een grote diepvrieszak.
Druk het gehakt gelijkmatig plat en zorg dat er een plak ontstaat. Leg deze weer even in de koelkast.
Snij de ui, paprika en het teentje knoflook en fruit dit even met de pan. Laat het vervolgens afkoelen.
Pak het gehakt uit de koelkast en snij aan de zijkanten de diepvrieszak open. Door middel van de zak kunnen we straks beter rollen en het gehakt samenvoegen. Vul het gehakt met de ui, paprika, knoflook en de kaas. Doe er vervolgens een beetje BBQ saus bij en "rol" het gehakt dicht. Zorg ervoor dat de zijkanten goed dicht zijn zodat de vulling er straks niet uit lekt. Leg het even terug in de koelkast.
Steek de BBQ aan en zorg dat deze uitkomt op ongeveer 120 graden.
Pak nu de plakken spek en maakt hier een soort mat van. Je kan het vergelijken met vlechten. Leg de plakken om en om en zorg ervoor dat het een stuk groter (en breder) is dan je stuk vlees. Pak het vlees uit de koelkast en rol deze in de spek mat.
Inmiddels is de bbq warm en kunnen we het gerecht indirect opwarmen. Laat het voor ongeveer 1,5 tot 2 uur liggen totdat het gehakt 73 graden is. Doordat het vlees langzaam wordt gegaard zal het gehakt heel erg zacht zijn en het spek lekker krokant.
Laat het vlees nog even een paar minuten rusten, snij het aan en geniet!