Slow coaching Pulles Beef van rundernek
Big Green Egg op 160 C graden. Week een flinke hand houtsnippers in water. Verwijder de liezen van het rundvlees. Kruid het rundvlees rondom en gelijkmatig met de rub.
Strooi de houtsnippers in de gloeiende houtskool. Leg het rundvlees in de egg op de convector rooster. Sluit de Egg en breng de temperatuur naar 120 C. Rook het rundvlees 3 uur lang
Leg na 3 uur het rundvlees in een langwerpige pan. Overgiet het rundvlees met de runderfond. En vloeibare margarine. Dek de pan luchtdicht af met aluminiumfolie. Laat ongeveer 5 uur verder garen tot een kerntemperatuur van 80 graden.
Haal het rundvlees met schaal uit de Egg zodra die een kerntemperatuur van 80 graden heeft bereikt en trek de folie een beetje open zodat de stoom kan ontsnappen. Laat 15 minuten rusten en trek vervolgens het rundvlees in dunne draadjes uit elkaar. Leg het rundvlees in een schaal of kom. Voeg als laatste zeezout en peper toe.
Serveer de Pulles beef op een lekker groot broodje met koolsalade en augurken. Eventueel sausen erop, Mayo en ketchup of andere.
Heerlijk.....
Ingrediƫnten
Aanwijzingen
Big Green Egg op 160 C graden. Week een flinke hand houtsnippers in water. Verwijder de liezen van het rundvlees. Kruid het rundvlees rondom en gelijkmatig met de rub.
Strooi de houtsnippers in de gloeiende houtskool. Leg het rundvlees in de egg op de convector rooster. Sluit de Egg en breng de temperatuur naar 120 C. Rook het rundvlees 3 uur lang
Leg na 3 uur het rundvlees in een langwerpige pan. Overgiet het rundvlees met de runderfond. En vloeibare margarine. Dek de pan luchtdicht af met aluminiumfolie. Laat ongeveer 5 uur verder garen tot een kerntemperatuur van 80 graden.
Haal het rundvlees met schaal uit de Egg zodra die een kerntemperatuur van 80 graden heeft bereikt en trek de folie een beetje open zodat de stoom kan ontsnappen. Laat 15 minuten rusten en trek vervolgens het rundvlees in dunne draadjes uit elkaar. Leg het rundvlees in een schaal of kom. Voeg als laatste zeezout en peper toe.
Serveer de Pulles beef op een lekker groot broodje met koolsalade en augurken. Eventueel sausen erop, Mayo en ketchup of andere.
Heerlijk.....